Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Työharjoittelu


Elossa ollaan, vaikka tämä blogin päivittäminen onkin nyt jäänyt vähemmälle. Tarkoitus oli aluksi kirjoitella työharjoittelun aikana jo tänne, mutta sekin sitten vähän unohtui. Ja tuntuu kyllä, ettei siellä niin paljon ollut sitä aikaa, että olisi ehtinyt istahtaa koneen ääreen,alkaa muokkaileen kuvia ja kirjoittelemaan tänne.
Mutta nyt olen onneksi vihdoin ja viimein kotiutunut Etelä-Suomesta tänne jumalan selän taakse pohjoiseen. Pakko myöntää, että onhan se ihana olla taas pitkästä aikaa kotona, koska kun asuu sen 2 kuukautta pienessä tallikämpässä 4 kissanpennun ja yhden täysikasvuisen kissan kanssa, sitä iskee hyvinkin äkkiä ikävä sitä omaa sänkyä ja puhdasta huonetta.
Ja niille nyt, jotka eivät ole ajantasalla, missä mennään; Olin siis viimeiset 2 kuukautta työharjoittelussa Mäntsälässä, Jatilan tallilla. Työharjoittelujakso oli... en nyt tiedä mikä sana sitä kuvaisi parhaiten, mutta voin ainakin sanoa, että paljon tuli koettua ja opittua! Huonoja päiviä oli kyllä turhankin monta (mutta sellaista se on oikeassakin työelämässä) ja monesti tuli se olo, että varsinkaan henkisesti ei meinannut jaksaa enää, mutta nyt on kyllä voittajafiilis kun sai suoritettua 2 kuukauden työharjoittelun kunnialla loppuun! Ja eihän sitä varmasti muuten olisi jaksanut loppuun asti ellen olisi tutustunut aivan mahtaviin ihmisiin siellä!
Harjoittelun aikana tuli kyllä huomattua millaista se oikea arki on talleilla. Helppoa ei juuri koskaan ole ja paljon sitä loppujen lopuksi täytyy raataa. Mutta onhan se sen arvoista, kun saa työskennellä näin mahtavien eläinten kanssa.
Kahden kuukauden aikana koin yllättävän paljon. Tulihan sitä oltua osallisena useamman kerran ponin astuttamisessa, tallin 3 vuotiaan oripojan ratsukoulutuksessa ja vaikka ja missä monessa muussakin asiassa. Ratsastustaitokin tuntui vähän kehittyvän myös, kun koko toukokuun ratsastin ainakin sen 5kertaa/viikko ellen useamminkin. Harmikseni minulla ei ole yhtään ratsastuskuvaa, kun en saanut kuvaajaa ratsastuskerroille. Muutenkin suurinosa kuvista löytyy tuolta kännykän kätköistä, koska järkkäriä en jaksanut kanniskella ku ehkä muutaman kerran mukana. Mutta katsotaan, jos johonkin postaukseen saisin laitettua kännykällä otettuja kuvia harjoittelupaikasta. Niistä vähän näkee enemmä millasia ne mun työpäivät oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti